karaoke-logo-2011

Kdaj? 1. decembra 2011 ob 17.00
Kje? Dvorana Španski borci, Zaloška cesta 61, 1000 Ljubljana
Kdo? Vanesa in drugi osnovnošolci iz cele Slovenije

 

Goethe -Institut je nemška kulturna ustanova, ki je dejavna po vsem svetu. Spodbujajo učenje nemščine v tujini in negujejo mednarodno kulturno dejavnost. Že nekaj let ima inštitut svoj sedež tudi pri nas v Ljubljani.
Ugotavljajo, da imajo mladina v Sloveniji in Nemčiji rada popularno glasbo in različne šove. Zato so leta 2010  organiziral ikaraoke tekmovanje za srednješolce. Ker je bil projekt zelo uspešen, so letos pozvali osnovne šole, da sodelujejo na tekmovanju.
Odzvali smo se njihovemu vabilu, saj na šoli že tretje leto poteka projekt uvajanja nemščine kot drugega tujega jezika. Na šoli imamo veliko odličnih pevcev, a prijavili smo lahko le eno tekmovalko: našo učenko Vaneso Večko, ki bo zapela pesem nemške zvezdnice Yvone Caterfeld Für dich. Na violini jo bo spremljala Gaja Ana Zvonar, za boljše vzdušje pa bosta poskrbela plesalca Timetjan in Etijana Lesjak.
Zmagovalca prireditve bo izbrala publika s svojim glasnim navijanjem in spodbujanjem. Nagrada je lepa: tečaj nemščine za mlade v Nemčiji. Da bi Vanesa imela čim več možnosti za osvojitev mikavne nagrade, jo bo na prireditev pospremilo 25 naših devetošolcev, ki so se s trudom in pridnim delom posebej izkazali pri nemščini.
(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)