Od 25. maja 2018 se je v vseh državah članicah EU enotno začela uporabljati nova evropska Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation), ki vse organizacije zavezuje k ustreznim postopkom za pridobivanje osebne privolitve za obdelavo osebnih podatkov. Namen spremembe je zagotavljanje kvalitetnega varstva osebnih podatkov.

 

Na Drugi OŠ Slovenj Gradec se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so osebni podatki pri nas zaščiteni. Osebne podatke zaposlenih, poslovnih partnerjev in staršev oziroma osebne podatke učencev obdelujemo izključno zaradi namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Osebni podatki za splošno javnost ne bodo dostopni. Ker je skrb za podatke vrednota, bomo vse osebne podatke varovali v skladu z veljavnimi predpisi in z visoko stopnjo odgovornosti.

 

S pisno zahtevo, poslano na naslov Druga OŠ Slovenj Gradec, Kopališka 29, 2380 Slovenj Gradec, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

 

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

 

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Podatki o pooblaščeni osebi

 

Ime in priimek Primož Obreht, univ. dipl. prav.
Delovno mesto Pravnik, zaposlen v podjetju Center za pravno pomoč d.o.o., Ljubljanska cesta 35, 2310 Slovenska Bistrica
Elektronski naslov primoz@czpp.si
Telefon 05 9340910

Ravnateljica:

Nada Duler, prof.

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)