Tema današnjega dne je bila Za aktivno in bolj zdravo starost. Tokrat smo sodelovali vsi razredi naše šole, počeli pa smo različne stvari, povezane z zdravjem in zdravim načinom življenja.

Sodelovali smo v 30 delavnicah, nekaterim delavnicam so se pridružili tudi zunanji mentorji.

 

Prvošolčki so bili razvrščeni v 2 skupini. Ob temi »Skrbim in ohranjam svoje zdravje« ter »Sproščanje tako in drugače« so počeli različne stvari.

 

Drugi razredi so se pogovarjali o gibanju za zdravje in o hrani, ki je vir energije.

3.a in 3.b so obravnavali medvrstniško nasilje, ki ga je med mladimi na žalost vedno več. Naučili so se tudi dobre komunikacije in prepoznavali slabo.

V 4.a razredu so učence spodbudili k nekajenju, saj je to zelo škodljivo za vse nas. V 4.b razredu pa so se pogovarjali o zdravih navadah in slabih razvadah.

Peti razredi so se najprej pogovarjali o tem, kako pravilno do zdravja, nato pa so poskrbeli za zdravje v judo telovadnici.

Ena izmed delavnic, ki je zagotovo pritegnila pozornost učencev, je bila v športni hali, kjer je stal zanimiv model črevesja. V tej delavnici so 6. razredom predavali študenti medicine in ena izmed medicinskih sester. Tam pa so se učenci ukvarjali tudi z aerobiko.

Tudi tokrat se je ena delavnica ukvarjala s kuhanjem in pečenjem. Pripravili so odlične jedi (baklavo, pito in druge), poskrbeli pa so tudi za recepte z zdravimi maščobami in brez njih.

7. razredi so se sproščali ob glasbi in ob njej slikali, ustvarjali darilne vrečke, spoznavali zdravilna zelišča, se ukvarjali s korektivno gimnastiko v mali telovadnici in se sprehodili skozi čas (bili so v mestni knjižnici). Ena izmed skupin pa se je spoznavala s planinsko opremo, kasneje pa so se udeležili tudi pohoda.

Osmošolci so sodelovali v delavnicah za izboljšanje čustvenega in duševnega zdravja, kjer so govorili o medsebojnih odnosih,  pozitivnih lastnostih posameznika ter o reševanju svojih težav. 9. razredi pa so se pogovarjali o stresu in duševnem zdravju.

V literarni delavnici so sodelovali učenci 9. razreda, ki so pripravili intervjuje delavnic. Učenci, vključeni v fotografsko-tehnično delavnico, pa so pripravili predstavitev za avlo in posneli ter poslikali vse delavnice.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled).

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)