V torek, 29. januarja, je na OŠ Črna na Koroškem potekalo področno tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Udeležilo se ga je osem naših učenk, štiri devetošolke in štiri osmošolke. Štiri naše učenke so osvojile srebrno priznanje, za kar jim iskreno čestitamo. To so: Živa Gregor in Gaja Triglav iz 9. A pod mentorstvom ge. Saše Polanc in Patricija Kavčič ter Živa Krajnc iz 8. B pod mentorstvom ge. Janje Šerbinek.

Tema letošnjega tekmovanja je medgeneracijski dialog, naslov tekmovanja pa Z besedami in med njimi.

Učenci so v svojih razlagalnih spisih razmišljali in poustvarjali ob zahtevnih in vedno aktualnih temah, kot so: odraščanje, odnosi v družini, prijateljstvu, osebnih stiskah, odnosu do živih bitij – živali …, predstavljenih v mladinskem romanu Dese Muck Nebo v očesu lipicanca in ob črticah Ivana Cankarja Moje življenje.

V  spisih so svoji kreativnosti morali dodati še nekaj literarnega znanja in vse oblikovati v pravopisno in slovnično ustrezen spis.

Prav tako smo ponosni na 53 bronastih priznanj, ki so jih na šolskem tekmovanju v mesecu decembru osvojili učenci od 2. do 9. razreda.

»Pobožala je kobilo in se zazrla v njeno motno oko, v katerem so bile zvezde zastrte s srebrno meglico. Med njima je steklo neskončno razumevanje, popolno ujemanje dveh duš, ki se lahko zgodi samo med konjem in človekom odprtega srca.«

Desa Muck V očesu lipicanca

 

Naše učenke – prejemnice bronastih in srebrnih priznanj – pa so ob pripravah na tekmovanje s svojima mentoricama ugotavljale, da je ob ljubezni do živali najpomembnejša ljubezen staršev, prijazna, spodbudna beseda prijatelja, njegov stisk roke, nasmeh in topel objem …

Mentorica Janja Šerbinek

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)