Ste na naši šoli že kdaj slišali koga reči: »Hola, me llamo Luka!« ? Če niste, boste kmalu, saj učenci 2. a to pridno ponavljajo, da ne bi pozabili. Zakaj?

V sredo, 20. 3. 2013, prvo šolsko uro, sva se Peter in Patricija, učenca 8. b, v okviru FIT projekta odpravila v 2. a razred. Otroci so se naju zelo razveselili. Peter se je s fotoaparatom takoj umaknil v ozadje, Patricija pa za računalnik. Z učiteljico Olgo smo pripravili še zadnje malenkosti in lahko smo začeli.

Predstavitev Španije, države, ki jo bosta naša razreda ponosno (kot pravi Španci) predstavljala na FIT olimpijadi ob koncu šolskega leta, je minila v veselem vzdušju. Ugotovili smo, da majhni nadebudneži veliko vedo. Eden izmed njih je celo takoj našel Španijo in Slovenijo na zemljevidu sveta! Naučili smo se še nekaj španskih fraz (Zdravo, ime mi je Luka! Kako si? Dobro, hvala. Adijo!), za piko na i pa nam je Sara iz 2. a prebrala, kar je ona našla o Španiji.

Ker sva Peter in Patricija že zamujala k drugi uri, smo se (nekoliko pametnejši kot uro prej) hitro poslovili po špansko.

 

Najina osebna vtisa:

 

Peter: »Bilo je fuuul fajn, ker je prva ura odpadla, ker sem se naučil malo španščine, bilo je fajn gledati, kako dvigujejo roke, da bi povedali odgovor … pač, bilo je zelo fajn, ker ni bilo napiflano povedano.«

 

Patricija: »Zelo me je presenetilo, koliko so že vedeli! Ampak nekatere stvari so bile pa res čisto mimo'(iskali smo pravo število prebivalcev Slovenije, pa so dodali najmanj dve ničli preveč …) in smo se super pozabavali in nasmejali. Sami carji!«

 

 

Zapisala Patricija Kavčič iz 8. B

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)