Torek, 18. 2. 2014

tolmin2

Na Hudičevem mostu

Po bujenju ob 7:00 smo si uredili sobe, da niso bile popolna katastrofa. Po zajtrku pa smo se po kratkem počitku odpravili vsak razred po svoje. 1. skupina, ki jo predstavlja 8. A, se je poučila o rastlinah in živalih. 2. skupina, ki jo predstavlja 8. B, se je odpravila na ogled Tolminskih korit in Zatolmina. 3. skupina, ki jo predstavlja 8. C, pa se je odpravila na Kozlov rob, kjer so si ogledali ruševine nekdanjega gradu. Bili smo zadovoljni z izletom, saj smo izvedeli veliko novega, pa še sonce nas je spremljalo.

 

Popoldan smo se ponovno razdelili v skupine. 1. skupina se je ponovno srečala z naravoslovjem. 2. skupina si je ogledala Tolminski muzej, kjer je predstavljena zbirka ostankov, ki so jih našli v okolici Tolmina od prazgodovine do današnjih dni. 3. skupina pa se je ponovno odpravila do Sotočja, kjer so se posvetili rekama Tolminki in Soči. Od vsega prehojenega smo bili vsi kar pošteno utrujeni.

 

Zvečer smo imeli še spoznavni večer. Risali smo grbe svojih sob in si prav tako izmislili njihova imena. Grbi niso bili navadni, pravzaprav so bili prav nasprotno, saj smo vanje vključili svoje lastnosti, ki nas razlikujejo od ostalih. Najti smo morali tudi lastnost, ki je skupna vsem trem v sobi. Dan je bil kar naporen, kljub temu pa zelo poučen.

Hana Klančnik, 8.b

Še nekaj utrinkov z dela 2. skupine.

 

 

tolmin1

Pogled na reko Tolminko s ceste nad njo

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)