Naslov letošnje teme otroškega parlamenta je Razmere v družbi.

Odkrito, preudarno so naši učenci debatirali, razmišljali in podajali predloge na vsesplošno zmedo, ki je trenutno prisotna v naši državi. Povedali so, da imamo sicer čudovito naravo, lepote, na katere smo lahko upravičeno ponosni, da pa razmere še zdaleč niso niti zadovoljive in da je z našo družbo precej stvari narobe.

 

Kritični so bili do vladanja naših politikov, brezposelnosti, vedno večje revščine. Izpostavili so, da na razvoj in odnose v družbi vpliva veliko negativnih dejavnikov – pohlep, koristoljubje, laži. Moti jih nestrpnost, zahrbtnost, predrznost. Vedo, da mora vsak začeti pri sebi, sprejemati in spoštovati sebe in druge, biti odprt za medsebojno pomoč, sodelovanje. Prav slednje je osnova za začetek novih poti.

Pohvalili pa so solidarnost, čut za sočloveka, nesebično pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Velikokrat smo pokazali, da znamo stopiti skupaj in deliti. Res pohvalno. Vse to in še več so naši parlamentarci Patricija, Zala, Mineja in David predali naprej na občinskem parlamentu, ki je letos potekal v Mislinji. Upajo, da bo vse povedano tudi slišano.

OTOKI_parlament_2014-SG_3

 

OTOKI_parlament_2014-SG_7

Mentorica šolske skupnosti: Alenka Puc

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)