SUK

 V sredo, 11.6., se je na naši šoli odvila zaključna prireditev projekta Slovenski učni krogi (SUK).

 

Naša šola se je v ta projekt prvič vključila v lanskem šolskem letu in s sodelovanjem nadaljevala tudi v tem šolskem letu, kjer je v jesenskih krogih sodelovala z OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Košano, OŠ Odranci, OŠ Gornji Petrovci, DSŠ Lendavo in s SŠ Slovenj Gradec in Muto. Učenci in dijaki so v sodelovanju med šolami v okviru projekta SUK raziskovali na temo Naše življenje. 

Svoje rezultate so predstavili na zaključni prireditvi, kjer so učenci naše šole pod mentorstvom naših odličnih mentoric pripravili odličen program, ki se je navezoval na raziskovalne podteme: izseljevanje, zdrave prehrane, domačih opravil, mobilne telefonije, življenjskih dogodkov in vključevanja učencev tujcev v naše šole. Vsi udeleženci prireditve so zelo uživali v izjemni prireditvi in predstavljenih rezultatih raziskav, saj je pri vseh prisotnih ustvarilo globok vtis, ki ga dolgo ne bodo pozabili. Nekaj vtisov iz te prireditve smo zajeli tudi s fotoaparatom (za ogled kliknite na sliko) in videokamero.

Po samem uradnem delu zaključne prireditve je sledilo druženje učencev SUK-ovcev in spoznavanje našega prelepega mesta. V ta namen smo učence pomešali v različne skupine, jim v roke dali kompas in zamljevid z označenimi znamenitostmi mesta. Po skupinah so učenci tako aktivno raziskovali naš kraj in se med spoznavanjem kraja tudi spoznavali med seboj. 

Naši gostje so v poznem popoldnevu odhajali domov polni vtisov. Večina jih je bila prvič na Koroškem in so obljubili, da se v naš kraj zagotovo še vrnejo. 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)