V četrtek, 2. 4. 2015, je na naši šoli potekal tehniški dan z naslovom Naredi sam. Odločili smo se, da se bomo preizkusili kot pleskarji, čistilci in izdelovalci uporabnih predmetov. Še preden so se učenci pleskarji razdelili v skupine, so poslušali p predavanje g. Tadeja Planinška iz podjetja Dekorata. Predstavil jim je nekaj osnovnih pravil o pleskanju, kaj pomeni posamezna barva ter za kateri prostor je najprimernejša. Kasneje nam je pri delu tudi pomagal in nas vodil.
Okolica šole je zdaj bolj urejena in zabavnejša. Pobarvali so stebričke med vhodoma v šolo in narisali tudi polje za ristanc, kjer se bodo naši najmlajši lahko igrali. Na naši šoli pa ne bo bolj urejena samo okolica, ampak tudi notranjost, saj je kar nekaj skupin pleskalo šolske hodnike in učilnice, nekaj jih je poslikalo stare stole, da so znova zanimivi in privlačni, pobarvali pa so tudi okvirje za večje slike in jih uokvirili.
Dve skupini sta izdelovali izdelke za Evropsko vas, na kateri bomo predstavili našo domovino. Poiskali so tipične izdelke naše države in jih upodobili na slikah, risbah in izdelkih iz das mase.
Skupina se je poskusila v šivanju blazin in prikazala svojo ustvarjalnost pri delu z blagom. Tu nam je na pomoč priskočila tudi ga. Ripak, ki je pokazala kako kaj ukrojiti in zarobiti s šivalnim strojem.
Dve skupini ista se lotili spomladanskega čiščenja, eni so očistili garažo, drugi gospodinjsko učilnico.
Skupina devetošolcev je zbirala odpadni papir za valeto.
Dve skupini sta izdelovali različne didaktične pripomočke za matematiko (koordinatni sistem, dele celote, formule za na steno …), stavnice za naše najmlajše in različne praktične izdelke iz kartona, usnja in papirja (etuije za telefone, denarnice, škatlice za drobne spominke).
Tehniški dan so izvedli tudi petošolci, ki so se v skupinah preizkusili v slikanju na vrteks, izdelovanju risb iz odpadnega papirja, prostorskem oblikovanju in izdelavi več kompletov igre spomin za ponavljanje učne snovi.
Ta tehniški dan je bil po mnenju učencev eden izmed najboljših, ker so se družili s prijatelji, zabavali, naučili nove stvari, kljub temu pa so naredili nekaj koristnega za našo šolo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Suzana Krevh in Živa Brglez

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)