Zavarovalnica Triglav vsako leto organizira ogled uradnega treninga Svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici za učence osnovnih šol. Letos so to omogočili tudi učencem naše šole.

V četrtek, 17.3.2016, smo si ta izjemen dogodek ogledali učenci izbirnih predmetov Šport za zdravje, Šport za sprostitev, izbirni šport Nogomet in Ples in učenci, ki so člani šolskih športnih ekip. Na pot smo krenili že zelo zgodaj, a vsi smo nestrpno pričakovali dogajanje v Planici. Navdušeni smo bili nad vsem: nad poleti vseh udeležencev kot tudi nad odlično organizacijo.

Imeli smo izjemno priložnost, da smo si najboljše letalce ogledali ne le na treningu, temveč na posamični tekmi. V oblačnem vremenu, a fantastičnem  vzdušju, za katero smo poskrbeli predvsem otroci iz vse Slovenije, so slovenski orli odlično začeli finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Peter Prevc se je veselil že rekordne 14. zmage v svetovnem pokalu in 20. Uvrstitve na stopničke. Drugo mesto je osvojil Norvežan Johann André Forfang, odličen tretji je bil Robi Kranjec s poletom dneva – 241,5 metrov v finalni seriji. Noriaki Kasai je na svoji 500. tekmi svetovnega pokala zasedel šesto mesto.

Zavarovalnica Triglav je sponzorirala tako prevoz kot tudi vstopnice, toplo malico, kape in tatuje. Zahvaljujemo se jim, da smo lahko bili del čudovite zgodbe v Planici.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Za učence in učitelje Druge OŠ Slovenj Gradec zapisala Jožica Jug

Preberite še, kaj so zapisale učenke …

Vtisi iz Planice

V četrtek smo vsi polni veselja in navdušenja odšli v Planico. Med vožnjo sta nam predstavnici zavarovalnice Triglav podarili kape in tatuje, ki smo si jih prilepili na lica. Ko smo prispeli v Planico, so nam ponudili hot-dog, čaj in krofe. Odšli smo na prireditveni prostor in že smo opazovali skakalce, ki so leteli kot ptice. Planica je bila polna napetega vzdušja in pričakovanja, zato smo se še mi hitro vključili in hrabro navijali za naše orle. Občutek je bil fantastičen, ko smo videli vihrati slovenske zastave. Na koncu pa smo šli še po podpise. Na žalost jih Peter Prevc ni imel dovolj za vse. Pa saj ga razumemo, tip je noro dober in ima veliko oboževalcev! Ob 14.00 pa smo se napotili nazaj v Slovenj Gradec.

Ta dan nam bo ostal v spominu za vedno.

Zapisale učenke 7. A razreda: Anja, Lia, Lanna in Kati

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)