V petek, 10.6.2016 so bili devetošolci na svoji zaključni ekskurziji. Najprej so obiskali Hišo eksperimentov v Ljubljani, kjer so raziskovali fizikalne zakonitosti. Ker so lahko učenci aktivno sodelovali pri raziskovanju posameznih zakonitosti, jim je čas v Hiši eksperimentov kar prehitro minil.

img_0028

Nato je sledil še “kulturni” del ekskurzije z obiskom Prešernove hiše, kjer so vsi prisotni lahko slišali zelo dobro razlago o obdobju življenja našega znamenitega pesnika Franceta Prešerna. Velik pečat na devošolce je naredila tudi Prešernova rojstna hiša, ki je še vedno opremljena kot v takratnih časih.

img_0084

V popoldanskem času pa je sledil bolj pustolovsko-adrenalinsko-zabavni del ekskurzije. Devetošolci so obiskali Pustolovsko-adrenalinski park na Bledu, kjer jih je pričakalo po deževnem dopoldnevu prav prijetno in toplo sončno vreme. Svojo energijo so sproščali pri opravljanju različnih bolj ali manj zahtevnih nalogah tega parka. Pri tem je bil ključnega pomena strah pred višino, ki pa so ga slej kot prej premagali vsi udeleženci tega izleta. Na koncu pa je sledil še nepozaben spust s sankami v dolino in večerja ob prelepem Blejskem jezeru.

img_0186

Devetošolci so si zaželeli, da tega dne ne bi bilo nikoli konec in da bi bil vsak nadaljnji dan v njihovem življenju podoben temu. Kdo si tega ne bi želel? Devetošolcem želimo, da bo v njihovih življenjih vedno sijalo sonce, pa čeprav bo tu pa tam tudi kakšna dežna kapljica …

Fotogalerijo iz ekskurzije si lahko ogledate v meniju Galerija (klikni tukaj).

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)