V četrtek, 12. 10. 2017, so imeli učenci 8. razredov tehniški dan. Spoznali so programe in poklice Šolskega centra Ravne na Koroškem, Srednje zdravstvene šole in Zdravstvenega doma Slovenj Gradec ter program Gimnazije Slovenj Gradec.

Na gimnaziji sta jih sprejela ravnatelj mag. Stane Brzelak in svetovalna delavka dr. Mojca Čerče ter dijaki. Naši učenci so se pridružili tudi pouku in prvič preizkusili, kako bo, ko bodo dijaki.

S Srednje šole na Ravnah sta prišla dva mentorja in kar precej dijakov. Naši učenci so v treh delavnicah spoznavali in tudi praktično preizkusili, kako se izdela spletna aplikacija daljinskega nadzora, kako se programira LEGO robotke in elektronski voziček, kako poteka varjenje na simulatorju ter montaža v strojništvu.

Tretja skupina je najprej obiskala Srednjo zdravstveno šolo v Slovenj Gradcu in si ogledala praktični pouk na šoli, potem pa so se odpravili v Zdravstveni dom slovenj Gradec. Sprejela jih je ga. Mateja Učakar. S pomočjo različnih sodelavcev iz zdravstvenega doma so spoznali poklice fizioterapevta, reševalca, zobnega protetika, babice, patronažne medicinske sestre, delo v laboratoriju in delo na področju zdravstvene nege za odrasle.

Vsi osmošolci so preživeli zanimiv in koristen dan, ki jim bo pomagal do lažje odločitve za poklicno delo.

Vsem, ki so osmošolcem pri tem pomagali, se iskreno zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)