Nihče ne more narediti za majhne otroke toliko, kot naredijo dedki in babice. Stari starši na življenja vnukov posujejo čarobni prah.” (Alex Haley)

Tudi prvošolčki vemo, da nam babice in dedki bogatijo naša življenja.  Zato smo jih v petek, 6. 10. 2017, povabili medse, v šolske klopi. Dan z dedki in babicami je bil zelo ustvarjalen in poučen. Ustvarjali smo z jesenskimi plodovi. Nastali so unikatni izdelki, s katerimi smo okrasili vhod naše šole.

Kako iz čisto navadne poljske buče nastane Bučkolinko, pa si lahko preberete v zgodbici, ki so jo zapisali Neža, Julija in dedek.

Bučkolinko

 »Tam za devetimi gorami, ob ravnem polju, leži vas z imenom Pameče. Na polju so kmetje pobrali ves pridelek: koruzo, buče, zelje in korenje. Na koncu polja, ob sadovnjaku, pa je v listju ostala ena sama rumena buča, ki ji je bilo zelo dolgčas. Pa si je mislila, saj bo že kako, saj je na varnem med listjem. Ko pa je ponoči prišla nevihta, dež in veter, je odneslo vse listje. Zjutraj, ko so otroci šli v šolo, so jo opazili, jo pobrali in odnesli v razred. Ravno ta dan so prišli v šolo tudi stari starši in skupaj z otroki ustvarjali. Vzeli so bučo, jo okrasili z divjimi kostanji, travo in listjem … Kar naenkrat je iz čisto navadne buče nastal Bučkolinko. Vse izdelke so razstavili pred šolo. Sedaj ima Bučkolinko veliko prijateljev. Kdor ne verjame, naj kar pride in si vse to ogleda pred šolo v Pamečah.«

Neža R., Julija P. in deda

Nekaj utrinkov s tehniškega dne si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Nataša Naglič

Jasna Jeromel

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)