Druga OŠ, Tomo Novosel
 

UMETNINA MESECA

 

Avtorica: Sara Lakić, 3.b
(pop art tehnika)

 

Publikacija za starše 2022/2023

 

Varstvo osebnih podatkov

 

Koledar dogodkov

Koledar odprete s klikom na ikono

 

 

facebook stran šole

 

Portal Lopolis

LoPolis

 
 
 

NOV PROGRAM NA KOROŠKEM: FARMACEVTSKI TEHNIK

 

Na Gimnaziji Ravne se bo v šolskem letu 2018/19 izvajal:

Izobraževalni  program: FARMACEVTSKI TEHNIK (28 MEST)

V letošnjem šolskem letu Gimnazija Ravne prvič razpisuje program Farmacevtski tehnik, s tem nudijo devetošolcem dodatne možnosti za izobraževanje v domačem okolju. Odločitev za ta program je povezana z razvojem farmacevtske industrije v našem okolju in možnostmi za zaposlitev po srednješolskem izobraževanju.

Izobraževanje traja štiri leta.

Program omogoča dijakinjam in dijakom nadgradnjo znanja pri splošno-izobraževalnih predmetih. Pridobijo strokovno-teoretična in praktična znanja za izvajanje laboratorijskega dela v farmaciji; za kakovostno izvajanje različnih kemijskih, fizikalnih in mikrobioloških analiz; usposobijo se za prodajo in dajanje navodil za uporabo zdravil brez zdravniškega recepta, prehranskih dopolnil, medicinskih pripomočkov in kozmetičnih izdelkov; spoznavajo, kako se izdelujejo zdravila, spoznavajo zdravilne učinkovine rastlin …

Poleg splošnoizobraževalnih in strokovnih predmetov vključuje program praktično usposabljanje z delom in različne interesne dejavnosti.

Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki obsega obvezni delpisni in ustni izpit iz slovenščine ter pisni in ustni izpit iz farmacije; izbirni del: pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike ter izdelek in zagovor.

(Skupno 384 obiskov, današnjih obiskov 1)