Včeraj, 25. 1. 2018,  je naša šola uspešno izpeljala medobčinski otroški parlament, ki je letos potekal na temo Šola in šolski sistem. Učenci so razmišljali o različnih podtemah: odnosi v šoli, učne vsebine, metode in načini poučevanja ter o šoli za življenje. Otroški parlament ni le vsakoletni dogodek, ampak mlade spodbuja k razvoju aktivnega državljanstva, ki se ga ni mogoče naučiti iz znanja drugih, pač pa zahteva lastno izkušnjo in ravno to je tisto kar otroški parlament mladim omogoča.

Sodelovale so vse OŠ Mislinjske doline in OŠ Šentjanž. Delo je potekalo po delavnicah, ki so jih moderirali dijaki Gimnazije Slovenj Gradec, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Učenci so na plenarnem delu o vseh temah razpravljali konstruktivno, podali pripombe in predloge za učinkovitejše delo v šoli.

Na regijskem parlamentu bodo Mislinjsko dolino predstavljali naslednji učenci: Enja Al Hiasat (Druga OŠ Slovenj Gradec), Blažka Merc Praper (OŠ Šentjanž), Aljaž Pikl (Prva OŠ Slovenj Gradec), Emilija Vrunč (OŠ Šmartno), Tinkara Kuplen (OŠ Mislinja), Filip Štumpfl (OŠ Podgorje) in Alen Šošter (Tretja OŠ Slovenj Gradec).

Učencem se iskreno zahvaljujejmo za zelo zanimiv in učinkovit dopoldan, za vse predloge in pripombe, ki so jih izrekli. Zahvala velja tudi MO Slovenj Gradec, ki nas je gostila.

Vsem, ki se bodo udeležili regijskega srečanja pa želimo dobro debato in veliko novih izkušenj.

Koordinatorici ŠS Nada Žunec in Helena Gaberšek

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)