V sredo, 7. novembra 2018, je v Zrečah potekalo nacionalno srečanje ob 25. obletnice SLOVENSKE MREŽE ZDRAVIH ŠOL: Festival dobrih praks.

Na srečanju smo s pomočjo učencev in mentorice ge. Katje Jenko sodelovali s kratkim filmom, s katerim smo prikazali trud in usmerjenost naše šole pri ozaveščanju učencev z vsebinami s področja zdravja, še posebej s področja gibanja, prehrane in duševnega zdravja.

Prav tako so naši mladi čebelarji pod mentorstvom g. Janeza in ge. Olge Bauer pripravili stojnico ZAKLADI DRUGE OŠ SLOVENJ GRADEC, s pomočjo katere so predstavili pomen ohranjanja kranjske sivke, pridobivanja visoko kakovostne hrane, kot so med, matični mleček, cvetni prah, čebelji vosek in propolis ter drugih izdelkov.

Kot šola smo prejeli  pohvalo Nacionalnega inštituta za javno zdravje za 25 let dejavnega sodelovanja v Slovenski mreži zdravih šol.

Projekt Zdrave šole so pred mano na šoli od leta 1993 do 1998 vodile ga. Boža Pirnat in ga. Ivanka Šošter, od leta 1999 do 2001 ga. Sonja Lakovšek, od 2002 do 2012 pa ga. Nada Duler.

Vsem vodjem projekta Zdrave šole, članom tima in ostalim sodelavcem se zahvaljujemo za njihovo zavzetost in predanost projektu ter njihovi pripravljenosti, da  tudi v bodoče s sistematičnim delom ohranjajo in izboljšujejo zdravje celotne šolske skupnosti.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Vodja tima Zdrave šole: Nives Kodrun

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)