Letos že sedmo leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos v petek, 16. novembra. Na ta dan poteka tudi Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ko imamo v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Na letošnjem zajtrku bo osrednji vsebinski poudarek namenjen varovanju zdravih slovenskih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk 2018 je, tako kot druga leta, sestavljen iz rženega kruha, mleka, masla, medu in jabolka.

S projektom spodbujamo prehranjevanje s hrano iz lokalnega okolja, zato morajo biti živila za zajtrk pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Tako lahko rečemo za današnji zajtrk, da je čisto koroški, saj je ržen kruh s kmetije LEŠNIK, mleko s kmetije MOČNIK, maslo s kmetije KREVH, jabolka SADJARSTVA CVAHTE, med pa je z nam že dobro poznanega čebelarstva BAUER.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)