23. APRIL DAN KNJIGE

Dan, ki posebno pozornost namenja knjigi

Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo   (Unesco) je svetovni dan knjige in avtorskih pravic razglasila leta 1995.   Posvečen je spodbujanju branja, založništva ter zaščiti avtorskih pravic in   intelektualne lastnine. Praznujemo ga na dan, ko so se rodili ali umrli   nekateri velikani svetovne literature, kot so Miguel de Cervantes, Vladimir  Nabokov in William Shakespeare.

Ponavadi ga zaznamujejo številni z literaturo in knjigami povezani   dogodki, tudi po Sloveniji, kjer je bilo pestro predvsem zvečer in ponoči v   sklopu projekta Noč knjige. Ampak Noč knjige tudi letos BO!

https://www.facebook.com/nocknjige/

Obšel nas je navdih in odločili smo se: Noč knjige se zgodi tudi letos, pa čeprav v izrednih razmerah. Letošnja Noč knjige se prične v aprilu, najizraziteje bo zasijala 23. aprila, ko praznujemo Svetovni dan knjige ter na večer tega datuma vseslovensko (in vse bolj mednarodno) Noč knjige, nato pa bomo knjižnonočno praznovanje podaljšali še skozi ves maj, med drugim tudi z natečajem Noč pisanja.

Zapišite svoje zgodbe ali pesmi iz samoizolacije in jih v času Noči knjige (aprila in še ves maj) objavite na družbenih omrežjih in na spletni strani šole. Delite svoje občutke z drugimi! Nato jih shranite v družinsko kroniko. Zagotovo bodo nekoč pomemben dokument časa.

Več si lahko preberete na povezavi:

https://2020.nocknjige.si/

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)