PEŠBUS 2021

Spoštovani starši in učenci!

V okviru Evropskega tedna mobilnosti se bosta v letošnjem šolskem letu izvajala dva projekta, in sicer projekt Pešbus in projekt Aktivno v šolo.

Projekt PEŠBUS spodbuja aktivno pot v šolo ter si prizadeva za zdrav življenjski slog in samostojnost osnovnošolcev. Potekal bo od ponedeljka 13. septembra do petka 17. septembra 2021. Učenci od 1. do 5. razreda ste vabljeni, da se v ponedeljek priključite Pešbusu na Legnu ali na Gmajni. V projekt ste povabljeni tudi starši in stari starši ter starejši sorojenci. Lahko se nam pridružite in postanete spremljevalci učencev.

Opozarjamo, da PEŠBUS ne čaka zamudnikov. Projekt se bo odvijal v vsakem vremenu.

POSTAJE IN URE ODHODOV:

  1. Legen (vrtec) – 7.50, Bellevue – 7.55, Kopališka ul. – 8.05
  2. Vaško jedro Gmajna – 7.35, Pred obvoznico – 7:45; Kulturni dom SG – 7.55

Prijavite se lahko s prijavnicami, ki so jih učenci dobili v šoli ali preko e-prijavnic na spodnji povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1tkxr7L-B58aAhEBJpZmqUQIhEtk0NUycGKisHD3C1xk/edit?usp=sharing

 

Od ponedeljka, 13. 9. 2021, dalje pa se lahko učenci v šolo vozite z izbranim prevoznim sredstvom. Vsi učenci boste lahko tekmovali v številu kilometrov, ki jih boste naredili na poti v šolo s kolesom, skirojem ali rolko. Projekt bo potekal celo šolsko leto, najboljši trije učenci in tisti z največ opravljenimi potmi pa bodo nagrajeni.

Nameščanje interaktivnih števcev na kolesa/rolke/skiroje bo na Drugi OŠ potekalo med poukom za učence, ki števcev še nimate nameščenih, v četrtek, 16. 9. 2021, zato pridite ta dan v šolo z izbranim prevoznim sredstvom. Ta dan bo pred šolo na voljo tudi kolesarski mehanik, ki bo opravil osnovni pregled vaših koles in vam jih usposobil za varno vožnjo. Učence določenih razredov bomo klicali pred šolo v določenem vrstnem redu.

Združite prijetno s koristnim in se nam pridružite!

Maja Kruhek,

vodja projekta Pešbus

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)