20. maja praznujemo svetovni dan čebel. Namen praznovanja svetovnega dneva čebel je predvsem ozaveščanje ljudi o pomembnosti opraševalcev v naravi.

Med pomembnimi opraševalci so čebele. Zato je ta dan namenjen njim.
Opraševanje je nepogrešljiva in brezplačna usluga čebel, ki nam jo dajejo. V zahvalo tej veliki nalogi pa smo ji dolžni nuditi vsaj malo pomoči in podpore za lažje preživetje. Že sam cvet na balkonski terasi je znak, da naredimo nekaj dobrega za njih. S sajenjem medovitih rastlin v okolici vrtov, hiš ali celo na terasah pa jim še dodatno priskočimo na pomoč in jim zagotavljamo obstoj. Tako bodo čebele lažje preživele in naslednjo pomlad lahko zopet opravile svojo glavno nalogo – opraševanje.
 
Tudi naši mladi čebelarji, ki obiskujejo čebelarski krožek, pridno spoznavajo življenje čebel ob šolskem čebelnjaku in sadijo zelišča ter medovite rastline.
Ob svetovnem dnevu čebel pa smo drugošolci in tretješolci obiskali šolski čebelnjak, kjer nas je pričakala mentorica čebelarskega krožka in nas popeljala v svet čebelic. Učenci so lahko oblekli čebelarsko obleko in pozdravili čebelice ter poskusili slasten med. Na koncu pa še s kredami lepo okrasili potko pri čebelnjaku.
 
 
(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)