Spoštovani starši!

obveščamo vas, da je Šolski sklad Druge OŠ Slovenj Gradec uvrščen na seznam upravičencev do donacij iz namenitve dela dohodnine za leto 2023.

Na vas se obračamo s prošnjo, da del dohodnine (do največ 0,3 %) namenite našemu šolskemu skladu.
Z namenom zagotavljanja enakih možnosti se bodo zbrana sredstva iz tega naslova  uporabila za udeležbo učencev iz socialno manj vzpodbudnih okolij na dejavnostih, ki so povezane z izvajanjem javno veljavnega programa, vendar se ne financirajo v celoti iz javnih sredstev (prvi odstavek 135. člena ZOFVI-M).

V kolikor se odločite, da boste del dohodnine namenili Šolskemu skladu Druge OŠ Slovenj Gradec, je potrebno izpolniti obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine«, kar lahko storite na dva načina:

Izpolnite priloženi obrazec (dostop do obrazca za namenitev dela dohodnine se nahaja: TUKAJ

s svojimi podatki in vpišite odstotek dohodnine (do največ 0,3 %), ki ga namenjate Šolskemu skladu Druge OŠ Slovenj Gradec (razliko do 1 % lahko namenite še drugim upravičencem). Obrazec odnesete ali pošljete na pristojni davčni urad. Če želite, lahko obrazec odda vaš otrok v tajništvo šole in ga bo davčnemu uradu dostavila šola.

V kolikor obrazca ne morete natisniti sami, ga lahko vaš otrok ali vi sami dvignete v tajništvu šole ali za to prosijo svojo učiteljico ali učitelja.

Elektronsko − preko portala e-Davki

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

 

Zahtevani podatki za izpolnitev obrazca:

Zavezanec: Šolski sklad Druge OŠ Slovenj Gradec

Davčna številka šole: 22973389

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra, zato vas prosimo, da zahteve oddate do konca leta 2023.

Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

V imenu učencev se za vaše prispevke iskreno zahvaljujemo!

 

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)