Spoštovani učenci, učitelji in starši!

Veseli smo, da so otroški smeh, veselje in mladostniški duh zopet preplavili šolske prostore in nas navdahnili za nov začetek v novem šolskem letu, ki ga pričenjamo s 508 učenkami in učenci v 23 oddelkih na centralni šoli in s 101 učenko in učencem v 6 oddelkih na podružnični šoli.

Dragi učenci, želim si, da vstopite v to šolsko leto motivirani za učenje, za sodelovanje, povezovanje ter da razvijate svoje potenciale in močna področja. Ne pozabite, da  je vsak izmed vas lahko izjemen in  sposoben, da je na svoji poti uspešen, in da si poti do svojih ciljev naredi čim bolj varne, s čim manj ovirami. Poti do uspeha niso vedno lahke. Šola je resno delo, za dober uspeh je potrebno precej dela, učenja, vztrajnosti, sodelovanja, izpolnjevanja dogovorov in tudi medsebojnega zaupanja. Pri tem vam bodo pomagali vaši starši, učitelji, prijatelji. Če se vam na tej poti zgodi kakšna napaka, si jo dovolite, kajti iz napak se učimo in krepimo svoja znanja in spoznanja. Bodite radovedni, sprašujte, preverjate, če informacije, ki jih slišite ali preberete, držijo.

Spoštovani starši, zavedamo  se, da brez sodelovanja z vami, ni pravih rezultatov, zato si želimo z vami iskrenega, pozitivnega in konstruktivnega sodelovanja.

Zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Zahtevajte, da so v odnosu do vas, sošolcev, zaposlenih na šoli in ostalih ljudi spoštljivi. S svojim zgledom in z dobrim sodelovanjem z nami jim pomagajte uresničiti vse cilje. Obračajte se na nas z vprašanji in zaupajte učiteljem, da opravljajo svoje delo strokovno in avtonomno.

Spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci, vem, da bomo tudi v tem šolskem letu znali in zmogli uresničiti vse načrtovane in najvišje cilje.

Tudi mi bodimo zgled učencem in učence postavimo  pred vedno nove in nove izzive, kajti šele tako bomo izvedeli, koliko so pravzaprav sposobni. Učimo jih  odgovornosti, vztrajnosti, fleksibilnosti, osebne integritete in delavnosti.

Zavedajmo se, da je naš poklic nekaj posebnega in da je dober učitelj, ki je predan svojemu delu, pravo poslanstvo in dragocenost.

Znanje, kultura in šport so pomembne dejavnosti, ki nas krepijo, nam dajejo moč, vztrajnost in nas učijo za življenje. Ne učimo se namreč za druge, ampak zase, za svoje potrebe, za osebnostno rast, zato, da se bomo v prihodnosti znali pogumno spoprijeti z življenjem. Naj bo letošnje vodilo za vse nas znani rek, ki ga je zapisal Seneka:

»NE ZA ŠOLO, ZA ŽIVLJENJE SE UČIMO.« (Seneka)

Ravnateljica

mag. Helena Gaberšek, soc.ped.

Kontakt:

telefon:   02 88 39 941

e-pošta: helena.gabersek@guest.arnes.si 

               helena.gabersek@druga-os.si

 

 

 

(Skupno 3.501 obiskov, današnjih obiskov 2)