Tudi letos smo na tretji petek v novembru obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je letos že deseti po vrsti!
Letošnji slogan je »Zajtrk z medom – super dan!«, pozornost pa je namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.
Na naši šoli smo se odločili del šolske ure nameniti dnevu slovenske hrane in izpostaviti pomembnost opraševanja čebel za prehransko varnost, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganje po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.
Učence smo tudi vzpodbudili, da si lahko doma sami ali skupaj z ostalimi člani družine pripravijo zajtrk, ki vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi na fotografijah.
Spisala: Suzana Planšak