Ob dnevu slovenske hrane, ki poteka vsak tretji petek v novembru, smo tudi letos obeležili projekt Tradicionalni slovenski zajtrk in sicer s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki – vse domačega izvora.
Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se je glasil: »Zajtrk z mlekom – super dan!«.
Poleg zajtrka smo v okviru čebelarskega krožka pripravili nekaj dejavnosti,p kot so obisk učenca čebelarskega krožka, ki nam je predstavil obleko čebelarja, delavnice z učnimi listi, plesom in pogovori o pomenu slovenske hrane. Otroci pa so se lahko tudi likovno izražali na to temo.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).
(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)