Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Smernice za prehranjevanje v vzgojno- izobraževalnih zavodih. Zdrava prehrana je pomembna za otroke in mladostnike, saj je odraščanje obdobje intenzivnega fiziološkega, psihosocialnega in kognitivnega razvoja posameznika. Uravnotežena prehrana v vzgojno izobraževalnih zavodih je tako eden najbolj pomembnih pozitivnih dejavnikov varovanja zdravja.

 

Šola organizira:

– obvezno malico

– kot dodatno ponudbo zajtrk (za 1.r.), kosilo in popoldansko malico

dietno prehrano (na podlagi potrdila o medicinski indicirani dieti).

 

Zajtrk prvošolcem postrežemo na začetku prve šolske ure, malica poteka od 9:55 do 10:25 (15 min malica, 15 min rekreativni odmor), kosilo med 11:50 in 14:00, popoldansko malica v času podaljšanega bivanja, po 14:45.

 

Prijave in odjave obrokov starši ali skrbniki uredijo preko aplikacije ali izjemoma pri knjigovodkinji šole na št. 028839955. Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se ga odjavi en dan prej do 9:00, kosilo pa isti dan do 9:00. Če naročenega obroka ne odjavijo do roka, plačajo polno ceno obroka. Zaradi organizacije in preprečevanje zavržkov hrane prosimo za ažurno javljanje odjav.

 

CENIK

  • Malica: 1,10 eur
  • Kosilo 1-3: 3,10 eur
  • Kosilo 4-6: 3,20 eur
  • Kosilo 7-9: 3,30 eur
  • Minimalica: 0,60 eur

 

Za evidentiranje kosil je za učence obvezna uporaba ključka za evidentiranje kosila. Ob morebitni izgubi je učenec dolžan v računovodstvu prevzeti novega, strošek se obračuna na položnici

 

Med obroki so v učilnicah in jedilnici prisotni dežurni učitelji, ki hkrati spodbujajo kulturo prehranjevanja.

 

Več o šolski prehrani in subvencijah dostopno v Pravilih šolske prehrane Druge osnove šole Slovenj Gradec.

 

NOVOSTI

S šolskim letom 2024/25 začnejo veljati nove smernice za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Priloge:

Smernice-za-prehranjevanje-v-vzgojno-izobrazevalnih-zavodih

Kratek-vsebinski-opis-prenovljenih-smernic-za-prehranjevanje-v-VIZ

 

 

V šolskem letu 2024/25 bomo v okviru Šolske sheme poleg brezplačnega dodatnega obroka sadja in zelenjave razdeljevali tudi dodaten obrok mleka oz. mlečnih izdelkov.

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)