Učenci oz. njihovi starši, ki se boste z novim šolskim letom 2012/13 na novo prijavljali na šolsko prehrano, boste izpolnili obrazec Prijava učenca na šolsko prehrano (klikni za ogled, učenci pa ga bodo dobili na šoli v mesecu juniju), in sicer le v delu, ki se nanaša na prijavo, rubrik »Vloga za dodatno subvencijo za malico« in »Vloga za subvencijo za kosilo« pa ne boste izpolnili.

Prosimo, da izpolnjene vloge oddate razredniku najkasneje do
petka, 22. 6. 2012 (NUJNO).

Vlogo za splošno in dodatno subvencijo za malico in subvencijo za kosilo je namreč treba vložiti na predpisanem obrazcu na pristojnem centru za socialno delo (Center za socialno delo Slovenj Gradec, po 20. JUNIJU 2012).

Tudi v primeru prešolanja se učenci na šolsko prehrano prijavijo na novi šoli, vloga za
dodatno subvencijo za malico oz. subvencijo za kosilo pa se odda na pristojnem centru za socialno delo. Center za socialno delo vas ne bo posebej obveščal o vaših pravicah. Zato starši, ko vaš otrok že ima subvencionirano prehrano (splošno ali dodatno subvencijo), morate ponovno vložiti vlogo na CSD najkasneje do konca avgusta, saj otroku poteče pravica do subvencionirane prehrane z zaključkom šolskega leta.

Prav tako se morajo najkasneje do konca meseca avgusta na CSD oglasiti starši šolskih novincev, če želijo imeti subvencionirano prehrano z naslednjim šolskim letom.

 

VEČ O SUBVENCIONIRANI ŠOLSKI PREHRANI:

Uveljavljanje pravic iz javnih sredstev (otroški dodatki, štipendije, socialna pomoč, znižano plačilo vrtca, subvencije malice, kosila, najemnine,…) se po 1. 1. 2012 izvaja na podlagi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS). Ta uvaja enotno vstopno točko za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev (centri za socialno delo) in novo enotno vlogo za pridobitev vseh teh pravic. Pravica se dodeli za obdobje enega šolskega leta.

Za dodatne informacije lahko pokličete v šolsko svetovalno službo (02 88 39 944).

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)