Že se je pričelo novo šolsko leto in tudi čebelarski krožek je pričel z delom. Letos se je vanj vključilo veliko otrok, željnih novega znanja in spoznanja o naravi in naši čebeli Kranjski sivki.

Naše prve urice smo preživeli v našem učnem centru vrtnarstva in čebelarstva. Najlepši del te učilnice v naravi je seveda čebelnjak, v katerem domujejo štiri čebelje družine. V preteklem šolskem letu smo tam dobili kar nekaj medu, sedaj ga z veseljem poskušamo za malico. Šolski čebelnjak je naša osrednja učilnica. Tam bomo preživeli veliko prijetnih in koristnih uric. Najprej pa je na vrsti učenje. V učilnici bomo spoznavali življenje in delo naše čebele, tako da bomo lahko to znanje kasneje uporabili pri delu v čebelnjaku.

V začetku pa imamo vsakoletno srečanje mladih čebelarjev Mislinjske doline. Srečamo se pri osnovni šoli v Šmiklavžu. Tam nas je pozdravil predsednik Čebelarskega društva Slovenj Gradec – Mislinja, g. Jelen Filip. Čebelarsko društvo je tudi glavni pobudnik in organizator tega srečanja. Prijetno popoldne je hitro minilo ob športnih igrah, iskanju zaklada in pa ob malici. Zopet so bile na vrsti že nesramno predobre hrenovke iz žara. Spekel jih je naš mentor Janez in pojedli smo vse!

Polnih trebuhov, rahlo utrujeni, predvsem pa srečni in zadovoljni smo se zvečer vrnili domov. Sedaj pa nas čaka še veliko dela pri čebelah.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)