Objavljamo članek, ki je bil objavljen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije:

“ČZS je letos razpisala natečaj za Najlepši medoviti vrt ob čebelnjaku. V nadaljevanju predstavljamo medoviti vrt ob čebelnjaku Druge OŠ Slovenj Gradec, kjer za čebelarski podmladek skrbita mentorja čebelarskega krožka gospod Janez in Olga Bauer. Čebelarski krožek na šoli deluje že sedem let. Vsako leto se ga udeleži od 25 do 30 učencev. Leta 2015 je mestna občina Slovenj Gradec sponzorirala čebelnjak, v katerem se nahaja  8 AŽ panjev. Panje je poslikala akademska slikarka Jerneja Smolnikar. Ob čebelnjaku je še dovolj prostora za opazovalni panj, nakladni panj in več gredic za medovito rastlinje. Ob promenadi šole je urejen cel učni center vrtnarstva in čebelarstva, ki je zanimiv tudi za ostale občane Slovenj Gradca. V letu 2016 so se prijavili tudi na razpis ČZS in pridobili več vrst medovitih rastlin, ki so jih posadili učenci iz čebelarskega krožka. Za gredice tudi sami vzorno skrbijo.

»Vrt medovitih rastlin je živa stvar, vedno ga je potrebno negovati in dopolnjevati in želimo si ga še naprej širiti v veselje naših čebel in ponos meščanov mesta Slovenj Gradec« je zaključil gospod Bauer.

Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec, njihovim učencem in tudi čebelarskima mentorjema čestitamo za vzorčen primer skrbi za čebele in naše okolje. Upamo le, da se bo še več šol zgledovalo po njihovi dobri praksi.

Nataša Lile, ČZS”,

nekaj utrinkov pa lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

 

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)