Spoštovani starši in učenci!

V okviru Evropskega tedna mobilnosti se bosta v letošnjem šolskem letu izvajala dva projekta, in sicer projekt Pešbus in projekt Aktivno v šolo.

Pešbus je način organizirane in spremljane hoje v šolo za najmlajše šolarje, tudi za prvošolce. Otroci se na hojo v šolo s Pešbusom predhodno prijavijo in skupaj s starši izberejo postajo Pešbusa, na kateri se bodo pridružili skupini. Zjutraj se potem otroci ob točno določeni uri zberejo na izbrani postaji in nato skupaj s spremljevalci hodijo po premišljeno začrtani in označeni poti do šole. Vsak Pešbus spremljajo odrasli. S Pešbusom želimo otroke in starše navdušiti nad pešačenjem v šolo. Potekal bo od ponedeljka 18. septembra do petka 28. septembra 2023. Učenci od 1. do 5. razreda ste vabljeni, da se v ponedeljek priključite Pešbusu. V projekt ste povabljeni tudi starši in stari starši ter starejši sorojenci.

Opozarjamo, da PEŠBUS ne čaka zamudnikov. Projekt se bo odvijal v vsakem vremenu.

POSTAJE IN URE ODHODOV SG:

  • Legen (vrtec) – 7.50, Bellevue – 7.55, Kopališka ul. – 8.05

Prijavite se lahko preko e-prijavnice na spodnji povezavi:

povezava do prijavnice.

POSTAJE IN URE ODHODOV PAMEČE:

  • Župnija – Parkirišče Breznik – 7.50, Novi blok – 7.55
  • Gradišče – Vila Troblje – 7.45, Prater – 7.50, odcep Dornik – 7.55

Prijavite se lahko preko e-prijavnice na spodnji povezavi:

– povezava do prijavnice.

Od ponedeljka, 18. 9. 2023, dalje pa se lahko učenci v šolo vozite z izbranim prevoznim sredstvom. Vsi učenci boste lahko tekmovali v številu kilometrov, ki jih boste naredili na poti v šolo s kolesom, skirojem ali rolko. Projekt bo potekal celo šolsko leto, najboljši trije učenci in tisti z največ opravljenimi potmi pa bodo nagrajeni.

Nameščanje interaktivnih števcev na kolesa/rolke/skiroje bo na Drugi OŠ potekalo med poukom za učence, ki števcev še nimate nameščenih, predvidoma v sredo, 20. 9. 2023, zato pridite ta dan v šolo z izbranim prevoznim sredstvom. Ta dan bo pred šolo na voljo tudi kolesarski mehanik, ki bo opravil osnovni pregled vaših koles in vam jih usposobil za varno vožnjo. Učence določenih razredov bomo klicali pred šolo v določenem vrstnem redu.

Združite prijetno s koristnim in se nam pridružite!

Nekaj utrinkov iz Pešbusa pa si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Maja Klugler,

vodja projekta Pešbus

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)