Petek, 10. 11. 2023

Zajtrku je sledilo pospravljanje sobe in zlaganje prtljage. Po poklicni orientaciji sta nam učiteljici Tanja in Polona povedali še nekaj več o učni poti Kozlov rob. Pomerili smo se v risanju soške postrvi, nato pa so učitelji podelili priznanja učencem, ki so ves teden imeli vzorno urejene sobe. To so bili naši muzikanti, Gal, Jan, Nej, Nej, Sebastjan in Maks, ter  punce, Pia, Karolina in Ronja.  Priznanja je prejela tudi zmagovalna ekipa v orientaciji: Hana, Mojca, Jaka, Amar in Neja.

Naša avantura v Tolminu se je ob 12. 30 končala, ko smo se skupaj z ogromno prtljage natovorili na avtobusa in se odpravili proti domu.

Četrtek, 9. 11. 2023

Po zajtrku smo se po razredih odpravili na dejavnosti, ki jih še nismo opravili. Popoldan pa smo se vsi skupaj podali na Kozlov rob, na katerega smo hodili približno 1 uro. Od tu smo imeli čudovit razgled na Tolmin in reko Sočo.
Konec nepozabnega tedna smo zaključili s plesom, še prej pa se je vsak razred predstavil s kratkim kulturnim programom.  
Sreda, 8. 11. 2023

No, pa smo že čez polovico. Tudi danes smo bili dopoldan razdeljeni v tri skupine. 9. a si je ogledal Tolminska korita, 9. b je raziskoval ob Tolminki, 9. c pa je imel lokostrelstvo in nonine kuharske mojstrovine. Po kosilu nas je čakal orientacijski sprehod po Tolminu in bližnji okolici. Lahko vam povem, da se ni nihče izgubil. Za konec pa so nam pripravili še lep filmski večer.

Torek, 7. 11. 2023

Drugi dan v šoli v naravi smo se razdelili v tri skupine.  9. a se je naučili še nekaj novega o vodi. Naša raziskovanja so bila povezana z biologijo, kemijo in fiziko. Všeč nam je bilo, ker smo vse to počeli na praktičen način. 9. b je spoznaval, kako so včasih kuhale tolminske  none iz sestavin, ki so jih nabrale v naravi. Skuhali smo zelo okusno juho. Preskusi smo se tudi v lokostrelstvu ter spoznali fitnes naprave. Najbolj navdušeni pa so bili učenci 9. c nad Tolminskimi koriti in čudežno močjo narave.

Popoldan smo preizkušal našo ustvarjalnost z izdelavo dekoracije za naš naslednji ples in čutnost. Pred spanjem smo pa si kravžljali možgane s kvizom. Zmagal je 9. a.

Ponedeljek, 6. 11. 2023

Zjutraj smo se izpred šole odpeljali proti Tolminu. Pot nas je vodila čez Avstrijo, Italijo in prelaz Predel nazaj v Slovenijo. Najprej smo se ustavili v Kobaridu, kjer smo si ogledali muzej 1. svetovne vojne in o njej zvedeli še kaj novega. Po ogledu smo se odpeljali proti CŠOD Soča. Tu nas je že čakalo kosilo. Po namestitvi in uvodnih besedah upravnika doma smo se podali do sotočja Tolminke in Soče ter se naučili, kako se v Tolminu orientirati. Kratek odmor nam je prišel prav za počitek in druženje, nato pa večerja in večerni sprehod po Tolminu. Ob desetih smo se sicer odpravili spat, kdaj pa smo res zaspali, pa naj ostane skrivnost.

 

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)