Pozdravljeni vsi skupaj!Na naši šoli smo navdušeni, saj smo sprejeli čudovite goste iz Romunije! Veseli smo, da so tukaj in najboljše je, da so se že stkala prva prijateljstva. Pridružili so se nam pri kulturnem programu, kjer so doživeli lokalno legendo, uživali ob pesmih zbora in se razvajali z ritmi šolskega benda. Potopili so se v skupinske dejavnosti, kot so vaje za timsko harmonijo in iskanje zakladov po mestu. Velik poklon našim romunskim prijateljem, ker so prinesli svoje pozitivne vibracije v našo šolo!  Zahvaljujemo se za nasmeh, učenje in nepozabne trenutke. Pozdravljamo nova prijateljstva in globalne povezave!  učenci in učitelji Druge OŠ SG

Obisk iz Romunije (2. dan)
 
Gostje iz Romunije so danes obiskali našo podružnično šolo Pameče-Troblje. Najprej so jih sprejeli s kulturnim programom, v nadaljevanju pa so jim pripravili orientacijo po šoli, izdelali so si ptice prijateljstva, sodelovali so v kreativnem razmišljanju ter se pomerili v boju med dvema ognjema. V prvem in šestem razredu so učiteljice sledile našemu delu pri pouku. Popoldan so gostje v družbi planinskega krožka odšli peš v Slovenj Gradec preko Gradišča. Spremljal nas je smeh, klepet in lepo vreme. Želeli smo si, da se obisk nikoli ne bi končal.
 
Učenci in učiteljice podružnične šole Pameče-Troblje
 
Ravnateljica romunske šole (kraj Suceava) Rodica Zimbru je svoja doživetja strnila takole: V četrtek smo bili na centralni šoli sprejeti s toplo dobrodošlico. Celoten dan je bil posvečen učenju. Toda … učenju s pomenom. Naši učenci so doživeli učne dejavnosti z nasmehom. Učenje, pri katerem je napaka del vsakdanjega doživljanja. Spoznali so, da je veliko bolj pomemben pomen besede “skupaj” kot veselje do tega, da bi bili najboljši. Vadili so timsko delo, veselje uspeha ekipe in predvsem veselje do učenja skozi igro. Ustvarili so povezave in se (ponovno) odkrili. Verjamem, da lahko ta izkušnja naredi razliko v učenju. Ob preprostem pogoju, ki ga spodbuja program Erasmus+: UČI SE IN DELI NAPREJ.
 
O naši šoli in učencih: To, kar nas je navdušilo v šoli, je bila tišina, disciplina slovenskih učencev, prijateljsko vzdušje, prijaznost in gostoljubnost. To je lepa, čista šola z izobraženimi učenci. Imamo veliko stvari, ki jih lahko odnesemo domov.
 
Ob ogledu naravne in kulturne dediščine Slovenije pa: Ljubljana je prijetno mesto, čisto, polno lepih ljudi. Njihovo življenje se meri v nasmehih, lepih besedah, spoštovanju do sebe, do drugih, do domovine in narave. To so doživetja in misli, ki jih je vredno vzeti s seboj domov …
 
Hvala gostom iz Romunije, da so se odločili obiskati ravno našo šolo in da smo ravno mi lahko bili del njihove Erasmus+ zgodbe.
 
učenci in učitelji Druge OŠ SG
Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).
(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)